15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://acasa.teotrandafir.com 300 true

TOCMAI S-A ÎNTÂMPLAT! Anunțul făcut de NASA uimește o lume întreagă

0 Comments

Planeta roșie a fost lovită de una din cele mai puternice furtuni observate până acum de către cercetătorii de la NASA.

Furtună pe Marte – asta au titrat majoritatea site-urilor de știință din lume și asta pentru că, da, este un eveniment care nu poate fi trecut cu vederea.

Furtuna detectată inițial pe 30 mai acoperă 35 de milioane de kilometri pătrați, adică un sfert din suprafața totală a planetei.

Furtuna a îngropat roverul NASA Opportunity care se află pe Planeta Roșie de 15 ani în misiune.

Inginerii americani de la agenția NASA au contactat ieri robotul Opportunity, dar nu au mai primit vreun semnal.

Aceștia presupun că s-a descărcat bateria, iar Opportunity și-a oprit sistemele cu excepția unui ceas.

Ceasul are rolul de a trezi robotul, care verifică apoi dacă bateria este reîncărcată pentru funcționarea întregului sistem.

Robotul celor de la NASA funcționează cu energie solară. Furtuna va continua pe Marte, spun oamenii de știință. Robotul a găsit pe Marte urme de argilă, semn că în trecut, pe Marte, a existat apă, deci a fost o planetă pe care se putea dezvolta viața așa cum o știm sau sub alte forme asemănătoare.

O altă descoperire istorică a fost făcută recent tot pe Marte

Cercetătorii au aflat că există materie organică pe planeta Marte, planeta Roșie cum i se mai spune, ceea ce înseamnă că a existat cândva viață acolo.

Oamenii de știință nu au dezvoltat încă subiectul, dar lumea academică și jurnaliștii pasionați de astfel de descoperiri așteaptă o conferință pe tema asta. Nu au vrut să explice deocamdată dacă forma de viață extraterestră de pe Marte a existat acum mulți ani sau încă există. Noile informații sunt puternice și de încredere, scrie presa americană.

CITESTE SI: Un bărbat obsedat de extratereștri dispare și lasă în urmă 14 cărți stranii

Cum influențează viaţa viteza de rotaţie a Pământului – Ce se întâmplă cu zodiile din 2018

„Au crescut şansele ca, în misiunile viitoare de pe Marte, să găsim semne de viaţă antică şi dacă cineva a trăit acolo”, a spus un reprezentant NASA.

Robotul Curiosity este cât un autoturism mic și cântărește aproape o tonă, adică 900 de kilograme. A devenit cel mai greu obiect creat de mâna omului lansat pe planeta Marte vreodată.

Omenirea a avut dintotdeauna dilema existenței vieții în afara Pământului. Un cunoscut astronom, Chris Impey, viața extraterestră este mai aproape de noi decât ne-am imaginat și în niciun caz așa cum ne-o închipuim.

Cercetătorul Impey susține că în următorii 20 de ani am putea asista la primele dovezi ale existenței vieții în afara Terrei.

Declarațiile au fost făcute pentru Mail Online. Cercetătorii sunt pe punctul de a descoperi microbi pe alte planete. Una dintre acestea, cea mai favorabilă vieții, este Luna lui Jupiter, Europa.

„Pariez totul pe descoperirea vieţii microbiene în următorii 10-15 ani. Nu pot garanta că vom detecta şi forme de viaţă inteligente”. Asta a spus profesorul Impey din cadrul Universităţii din Arizona.

loading...
Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply