15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://acasa.teotrandafir.com 300 true

Știrea momentului în România. SUSPENDARE! România, într-o criză fără precedent. Ce se întâmplă cu președintele

0 Comments

Situația politică din România este din ce în ce mai tulbure. Președintele României, ales de peste 6 milioane de oameni, este amenințat de coaliția de la guvernare cu suspendarea.

Acesta e acuzat că nu respectă decizia Curții care spune că trebuie să o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Românii s-ar putea prezenta în curând la vot, la referendum, pentru a decide demiterea șefului statului.

„Nu am acceptat invitația nici eu nici domnul Tăricean. Nu aveam de ce să merg acolo să răspund la invitația unui președinte care nu respect Constituția, care blochează activitatea Parlamentului, un președinte de la care nu simțim dorința de colaborare instituțională.

Un președinte care girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva premierului. Care îi cere premierului să își dea demisia.

Care merge la discuții despre programul financiar multianual și nu discută nici cu premierul, Parlamentul, ce angajamente verbale face în numele statului român. Am ales să nu fim acolo să facem parte dintr-o poză în care directorul SIE a fost validat. Și aici trebuia să depună jurământul”, a declarat Liviu Dragnea.

„În 2016 trebuiau să iasă oamenii în stradă ca s-a dat OUG că s-a terminat codul penal? Nu am auzit nici când s-a modificat prin OUG de Ciolos si Prună care au legiferat ca ofițerii SRI să facă cercetări penale”, a spus Liviu Dragnea.

„Bunul meu prieteni Edi, esti de acord ca ofiterii SRI să facă cercetări penale? Aștept răspuns public sau în scris”, a mai spus Dragnea.

Nu este prima oară când președintele ar putea fi suspendat. S-a mai întâmplat cu fostul președinte Traian Băsescu, de două ori. Prima oară a fost suspendat în anul 2007, iar a doua oară în anul 2012. În ambele cazuri, românii au votat împotriva demiterii sale la referendum.

loading...
Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply