15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://acasa.teotrandafir.com 300 true

Reguli noi pentru ȘOFERI! Ce presupune noua lege, ce intră-n vigoare LUNI

Reguli noi pentru ȘOFERI! Ce presupune noua lege, ce intră-n vigoare LUNI
0 Comments

Veste importantă pentru toţi șoferii din România! Recent s-a făcut modificarea unei legi importante, ce intră în vigoare începând cu luni, 16 iulie! Ce trebuie să știe conducătorii auto?

Totul este prevăzut într-un proiect care a fost promulgat încă din luna mai, iar forma finală va intra în vigoare luni, pe 16 iulie.

Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja în Monitorul Oficial.

Ce presupune această lege? Modificarea îi vizează pe şoferii care au nevoie de un duplicat al cărţii de identitate a maşinii. Aceştia nu vor mai trebui să obțină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea.

De asemenea, cei care au pierdut sau distrus documentul nu vor mai trebui să ceară publicarea în Monitorul Oficial, așa cum se cerea până acum. În cazul de furt, distrugere sau pierdere, şoferii trebuie să se adreseze Registrului Auto Român (RAR).

Proiectul de lege a fost promulgat şi publicat în Monitorul Oficial încă din luna mai și va intra în vigoare pe 16 iulie, conform bugetul.ro.

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Iaşi şi Neamţ, până la 22:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri mici din judeţele Iaşi şi Neamţ, valabilă până la ora 22:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu, Bahlui – bazin superior şi mijlociu, judeţele Iaşi şi Neamţ.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi severitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Siret, afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu, precizează INHGA.

loading...
Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply