15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://acasa.teotrandafir.com 300 true

Ce au în comun vocea şi personalitatea

0 Comments

Studiul susţine că este nevoie de mai puțin de o secundă pentru ca cineva să își formeze o impresie despre personalitatea cuiva bazându-se numai pe vocea acestuia.
CITEŞTE ŞI: CE ANUME LE ATRAGE PE FEMEI LA UN BĂRBAT
Se pare că primele cuvinte pe care le spunem oferă mai multe informații ascultătorului decât am crede. Știm că vocile noastre pot transmite semnale subtile despre sexul, vârsta sau chiar forța corpului nostru, dar și despre anumite trăsături de personalitate.
Phil McAleer, de la Unviersitatea Glasgow, și colegii săi s-au întrebat dacă determinăm o impresie instantanee. Pentru a afla acest lucru, ei au înregistrat 64 de persoane în timp ce citeau un anumit fragment. Apoi, ei au extras cuvântul „hello” și au cerut din partea celor 320 de participanți să noteze pe o scară de la 1 la 9 una din 10 trăsături de personalitate percepute incluzând încrederea în persoana respectivă, cât de dominantă părea și cât de atrăgătoare era.
Folosind o scară în care 0 reprezintă dezacord total și 1 reflecă acord total, toate cele 10 trăsături au avut un scor de 0,92, însemnând că majoritatea persoanelor au fost de acord în aceeași măsură cu gradul în care fiecare voce reprezenta o anumită trăsătură.
Ceea ce transmit vocile noastre, chiar și dintr-un fragment audio de numai 390 de milisecunde, depinde de numai câțiva factori. De exemplu, înălțimea vocii cuiva influențează gradul de încredere pe care îl denota persoana respectivă. „Un bărbat care vorbește mai ascuțit devine mai de încredere. O fată care trece de la o voce înaltă la una groasă este percepută ca fiind mai de încredere decât una a cărei voce urcă la sfârșitul cuvântului” a declarat Phil McAleer.

loading...
Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply